Tapu dairesinde yaş sınırı!
Tapuda yaş sınırı 18 ve 65 yaş sınırı olarak karşımıza çıkıyor. 18 yaşının altındakiler tasarrugf işleminde bulunamadığı gibi, 65 yaş üzerindekiler de gerekli sağlık raporları olmadan satış işleminde bulunamıyor.
65 yaşın üzerinde bir alım satım işleminde bulunmak isteyen kimseler için tapu müdürlüğü tarafından akli dengesinin yerinde olduğuna ilişkin bir raporun talep ediliyor. Bu rapor doğrultusunda ise tapu işlemlerinin yapılmasına onay veriliyor. Böylece raporun alınması ile olası problemlerin önüne geçilmiş oluyor.
 Tapuda 18 yaş sınırı..Tapu satışında yaş sınırı hususunda 18 yaşından küçük kimseler ile ilgili esaslar da yer alıyor. Miras yolu ile ya da anne babanın çocukları adına gayrimenkul alımı ile 18 yaşından küçük bir kimsenin sahibi olduğu Emlak üzerinde tasarruf işlemi yapılabiliyor.
 Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre tapu için Sağlık Raporu almada yaş sınırı bulunmuyor. Talep sahibinin fiil ehliyetinin bulunup bulunmadığı araştırılır.  Müdürlük, istem sahibinin ifade, tavır ve davranışlarından fiil ehliyetin1644521298
0 Yorum
sonsoz 10 02 2022 tarihinde ekledi.
İsminiz:
E-Posta: (Opsiyonel)
Sembol: smilewinkwassattonguelaughingsadangrycrying

| Beni Unut
Content Management Powered by CuteNews